Week van de kindbegeleider

Een ode aan alle kindbegeleiders

Vandaag start de ‘week van de kindbegeleider’. Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.  
2020 is een vreemd jaar voor ons allemaal. Onze zorgverleners in verschillende sectoren hebben harder gewerkt dan ooit tevoren. De slogan van dit jaar is dan ook “Beestig bedankt.” Want kindbegeleiders slagen erin om de afstand  die we nu verplicht houden kleiner te laten aanvoelen.  

De stem van ouders 

An Leysen 

We openen de week met de stem van ouders die de begeleiders van hun kind in de bloemetjes zetten: 

Ik wil de begeleiders van de naschoolse opvang bedanken. Onze kinderen vertellen elke avond honderduit over alle spelletjes die ze speelden en de activiteiten die jullie organiseerden. Voor de creatieve knutselwerkjes, de vrolijke gezichtjes, jullie oneindig enthousiasme om met onze bengeltjes te spelen, merci!” 
 
“Tijdens de babyborrel van ons jongste zoontje kroop ons oudste zoontje verschillende keren op de schoot van onze onthaalmoeder: om taart te eten, om een tekening te maken, … Wat heb je meer nodig om te weten dat het goed zit?” 

“Wij hebben echt een top-crèche! Ze zijn ongelooflijk flexibel ondanks dat ze een grote groepsopvang zijn. Onze dochter is best pittig en gevoelig, en krijgt de aanpak die ze nodig heeft. In Corona-tijden zijn ze super flexibel geweest in uren zodat wij konden werken. En nu ik bevallen ben van ons zoontje, hebben zij een paar dagen voor onze dochter gezorgd. We zijn 200% gerust als zij bij hen is.” 

“Ik wil de leiding van mijn dochter bedanken voor de flarden van het kamp die ik heb mogen meemaken en de enthousiaste blik van mijn dochter elke dag. Het was een schitterend en onvergetelijk kamp. Ik bewonder jullie betrokkenheid, geduld, energie en jullie gekke stoten en moppen die de kinderen adoreren en doen dromen. 1000 maal bedankt voor de goede zorgen en voorbereiding en hopelijk tot volgend jaar!” 

 Lieve begeleidsters, we kennen jullie nog niet zo lang, maar als ik mijn zoontje z’n lach zie als we hem ’s morgens brengen, weet ik genoeg. Bedankt voor jullie goede zorgen en de vele tips!!” 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *